I Sikhall

Sikhall är populärt för sitt läge precis vid Vänern, med bad- och fiskemöjligheter. För dig som är på semester och åker förbi vår butik kan det vara kul att veta vad för annat det finns att göra i närheten.


Sevärt i Sikhall: 

Ett riktigt intressant utflyktsmål i närheten, som du kan kombinera med ett besök hos oss är det unika naturhuset som är ett ekologiskt boende, växthus och boningshus i ett. Det ligger 1 km från vår butik. Läs mer på hemsidan: ecorelief.se eller så kan du tjuvlyssna- och titta här från en inspelning (samt lite bilder) av radio P4


Stanna över natten:

Om du vill stanna över natten så tillhandahåller Sikhalls kiosk och camping, stugor och tält-/husvagnsplatser. Där finns också en närbutik, café-/restaurang med kvällsöppet. Sikhalls kiosk och camping ligger precis bredvid badplatsen! Läs mer på hemsidan: sikhallscamping.se

Sikhall har också gästhamn som ligger ca 500m nedanför vår butik. Sikhalls gästhamn, som tar emot 15 båtgäster för 80Kr/dygn. Det är en lugn gästhamn med vackert läge på Sikhalls udde, vid det gamla sädesmagasinet.


Ta dig hit med båt:

Det går att ta sig hit med båt. Från Sikhall hamn är det nämligen bara 500m gångväg upp till vår butik. Det är skyltat ute vid vägen, du tar dig uppför backen, passerar en avfart till vänster, passerar en trädunge och sedan ligger butiken där på vänster sida. 

Båten Sarita tar dig från Vänersborg tur & retur för 250Kr. En mysig tur och du kan stanna i Sikhall hela dagen och sedan åka tillbaka på eftermiddagen. Passa på att bada och sola!

Du kan också ta egen båt och stanna till i Sikhalls gästhamn, som tar emot 15 båtgäster för 80Kr/dygn. Det är en lugn gästhamn med vackert läge på Sikhalls udde, vid det gamla sädesmagasinet.

Sjökort: http://kartor.eniro.se/m/agasb


Länk till fina bilder ifrån Sikhall: Sikhallsbilder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar