måndag 16 januari 2012

Vårlökarna är planterade och planerna 2012..

Fick blomlökar av systern som egentligen borde planeras ute, men vem kan hålla sig när de redan har börjat kika upp?! :-) Nu står de såhär sprickfärdiga i krukor i mitt kök istället.. Tulpaner och narcisser ska det visst vara, så det är väl tidigt.. men det är lite det som är mitt problem. Är nyinflyttad i en hyreslägenhet på landet sedan 1,5 månad och vill inget hellre än att det ska bli varmt så jag får se hur trädgården ser ut i blom.. Tulpaner och narcisser kan gott duga så länge.Annars planerar vi som bäst för våren och sommaren 2012, bl.a. över hur vi bäst kan göra om i butiken i Sikhall så det blir mer ordning och lantligt mysigt. Bl.a. detta kommer att ändras:

Entrén ska flyttas till kortsidan av butiken, så att man kan gå in från vägen istället för på sidan av huset, vilket har varit lite snurrigt.. Vi har hittat fina pardörrar som kommer bli ny ytterdörr så vi kan slå upp dörrarna och få in solljuset i butiken. En stor trapp utanför skall snickras så att det kan ställas ut varor och prungande blommor...
En gammal köpmansdisk har införskaffats för att tjänstgöras som disk. Den är ett riktigt renoveringsobjekt som behöver lagas här och där, men om allt vill sig är det tänkt att där ska visas accessoarer; som fina handväskor, handskar, herrflugor, sömnadstillbehör och annat smått och gott i alla lådorna....
Pentryt, en trasig Trinett har gjort sitt och skall rivas ur för att få plats med ett skåp eller hyllor. Planen är att få in ett litet handfat för blomstervattning och kaffepauser..
I övrigt är planen att hitta ett system och ordning i saligheten.. mycket saker på liten yta kräver faktiskt det, hur tråkigt det än låter ;-) Bl.a. behöver vi bättre plats för vintagekläderna där allt kan hänga lätt åtkomligt. Nu första året har kläderna hängt lite här och var..
 Ett och annat roligt pynt köps in också ..försöker t.ex. få tag på hattstockar till hattar just nu och i helgen fick vi hem ett gammalt renoveringsobjekt till symaskinsbänk som kanske ska få bli ett trädgårdsbord..

..det är mycket som ska göras, men det är samtidigt längtans tider.. längtan efter att göra fint i butiken och få slå upp de nya dörrarna på vid gavel. Tills dess och samtidigt arbetar vi med nätbutiken www.stilbyrån.se, att få den vårfin med mer nya varor. Snart är det ju sommarstugeinvadering och då hoppas vi ha mycket fint för de som bor långväga :-)

Välkommen in!
/Therése

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar