söndag 1 juli 2012

..den gamla lanthandelnEn lanthandel är ju det vi egentligen vill ha, en riktigt genuin med härligt stora köpmansdiskar och en massa prylar.. Tiden skall nästintill stå stilla där, så att nostalgin griper tag i en på riktigt.
Drömma får man ju och under tiden försöker vi hitta fina gamla saker från nedlagda lanthandlar och diverseaffärer. Rädda det som räddas kan är måttot. ..värsta scoutandan råder när det gäller att ta tillvara på gamla saker :-)

I veckan var vi på en av våra sakletarturer och hade fått ett tips om några andra entusiaster, Susanne & Susanne som precis hade räddat lämningarna av en gammal lanthandel mitt ute i de värmländska skogarna. Butiken hade varit stängd & orörd i åratal, så det var visst mycket fint därinne... Tänk att ha fått vara en del av det och varit den som öppnat dörrarna dit!

Fick ändå en liten glimt av vår dröm när vi besökte Susanne & Susanne och fick med oss fina ting hem. Originalförpackningar med diverse innehåll, lådor i trä och plåt, reklamskyltar, saker fr lagret som nya skor (orörda säkert fr 40-talet) och annat fint som stuvade in i butiken med stor entusiasm :-)   /Välkommen hit och titta på fynden!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar