onsdag 11 juli 2012

Delad glädje är dubbel glädje...Hörde talas om ett gammalt hus som skulle rivas. På Källshagen i Vänersborg. Byggnaden var mycket gammal. Kunde inte låta bli att åka förbi och stanna till..

De som hade hand om rivningen var snälla och tog sig tid; berättade lite om huset och gav mig en rundvandring i byggnaden - en spännande sådan; in genom dubbeldörrar, längs en pampig stentrappa, genom ödsliga korridorer och in i stora rum med vackra gamla tapeter och trägolv. Allt ekande tomt, med en underlig känsla av att "själen" var borta. De hade tömt huset och där fönster och dörrar suttit var bara tomma hål, som gapande öppna sår.. Scouten i mig (den som vill rädda allt som är gammalt) var besviken över att ha "kommit försent", men det var ändå roligt att få uppleva det sista av huset innan det fick vika sig för ett nytt (Hjem & Fix). ..hemska tanke.

Spanade ändå lite med ett "tänk om" i bakhuvudet.. Tänk om jag hittar något fint i huset, som de har glömt kvar. 

Det gjorde jag! En gammal trästege stod i ett av rummen. Den fick jag gärna lov att köpa. Väl utanför huset insåg jag att min bil är lite för liten för en lång stege, men men.. vad gör man inte för att få med sig gamla grejer.. den åkte in i bilen och fick sticka ut därbak. Bagageluckan fick stå öppen helt enkelt! Så bar det av hem. ..Missade Polisen med nöd och näppe :-), men hem kom den! Efter den turen blev stegen delad i tu, bara för att få den med till butiken och kunna sälja den till er :-) ..bättre delad än kanske kastad bland byggdammet i en container.

Så gick det till och nu säljer vi två stegar från Källshagen i Vänersborg. Hoppas de båda snart hittar ett hem. /Therése

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar